Львів відкритий для світу

Львів відкритий для світу

понеділок, 1 березня 2010 р.

Увага! Ваш вихід !


Увага! Ваш вихід !
Ви опинилися на сцені … Перед Вами - судді, які поставлять Вам оцінку. Вони оцінюватимуть … Ваше життя. Чи маєте Ви що сказати? Які ключові справи Ви зробили? Чи досягли тих, вершин , про які мріяли у дитинстві? І не важливо скільки Вам років: 20, 40 чи 60 … Аналізувати життя ніколи не буває рано.
Як не загубитися у житті? Поруч – тисячі шансів, можливостей, планів … Відповідь проста - треба чітко знати, куди йдеш і чого хочеш досягти. Без цього розуміння життя не може бути повноцінним. А як зрозуміти, що справді тобі потрібно, чи правильний шлях обрав? Насправді, це не так складно. Світ задовго до нас придумав ці методи, і ми сміливо можемо їх використати. Мова йде про планування свого життя.
Розповім Вам про 3 кроки, якими користуюся я і мої друзі.
Крок перший – зазирни в своє майбутнє. Приділи годину-другу цій справі, і в спокої, на самоті намалюй картинку свого життя через десять років. Опиши один день із майбутнього. Пиши про все: де і з ким житимеш, що їстимеш, яку машину матимеш, де будеш працювати, як відпочиватимеш. Лише один день. Це дозволить візуалізувати твоє майбутнє і розуміти, до чого ти йдеш.
Крок другий – наближай своє майбутнє, не відкладаючи його на потім. Склади список своїх цілей на цей рік. Поділи листок на розділи і записуй усе, що хочеш зробити вже цього року. Зазнач те, що наблизить тебе до твоєї картинки. Наприклад:
Навчання
Робота
Здоров’я
Зовнішність
Особистий розвиток
Поїздки
Книги
Особисте життя
Спорт

Наповни ці розділи своїми планами. Можеш додати картинки із журналів. Це наблизить тебе до твоїх мрій.
Крок третій – плануй тижні і дні. Здається, це так нудно: сидіти і планувати своє життя … Ніби перетворюєшся на робота. Але, насправді, це працює і допомагає тобі досягати твоїх цілей. «Один день – це життя в мініатюрі. Як ти живеш кожен день, так проживеш і все життя. Не витрачай жодного дня намарно», - пише Робін Шарма. Спробуй планувати свої дні і тижні: справи, відпочинок, спорт, відвідини лікаря, зустрічі з друзями. А потім спробуй винагороджувати себе за виконання цього плану: виконав заплановане - подаруй собі якусь маленьку радість і ти звикнеш тішитися від своїх маленьких перемог.
Можливо, комусь видасться це дуже нудним і навіть зайвим. А хтось зрозуміє, що це є ниткою, яка допоможе вийти із заплутаного лабіринту. Тож, можливо, варто спробувати? Тут важлива самодисципліна, бо на планування потрібен час і сила волі. Пам’ятайте слова Сенеки: «Найвища влада – це влада над собою».
Варто прочитати:
Гліб Архангельський «Тайм-драйв. Как успевать жить и работать»

Немає коментарів:

Дописати коментар