Львів відкритий для світу

Львів відкритий для світу

четвер, 15 січня 2009 р.



УСІ – НА БУДОВУ!



Політичному галасу навколо будівництва стадіону у Львові на зміну прийшов шум будівельної техніки. Стадіон розпочали споруджувати. Вже зараз на будові працюють декілька десятків львів’ян.

На ділянці біля іподрому кипить робота. Новенька потужна техніка і робітники у бордових комбінезонах працюють у дві зміни. Кажуть, коли підведуть необхідні електропотужності і освітлять ділянку, зможуть працювати і до пізнього вчора. Вже завербудували півтора кілометра тимчасової дороги для під’їзду техніки, зняли увесь родючий шар грунту, який згодом використають для облаштуваня скверику біля стадіону, і вирівняли ділянку. Окрім працівників компанії „Азовінтекс”, які прибули до нашого міста з Маріуполя, зараз на Стрийській працюють вже 30 львів’ян. Ще роботу пропонують економістам, бухгалтерам, водіям автотранспорту та іншим спеціалістам.
У міському департаменті «ЄВРО 2012» розповіли, що фірма «Азовінтекс» вже зареєструвалася у Львові, і платитиме податки у наш бюджет. У січні-лютому 2009 року у Львові мають викопати котлован та почати роботи з укладання фундаменту. А ще важливо, що Львів, як запевняють у мерії, таки дотримується графіків УЄФА. «У листопаді спільно з «Азовінтексом» ми відзвітували перед експертами УЄФА про будівництво стадіону у Львові. Ми підтвердили виконання поточного графіку і термін здачі споруди – грудень 2010 року», - розповів керівник дирекції з будівництва стадіону Віталій Сулима. Експерти УЄФА львів’янам повірили і знизили ризики будівництва стадіону до „помірних”. Для порівняння, аналогічно європейці оцінюють будівництва стадіонів у польських містах Вроцлаві, Гданську та Кракові.
Експерти кажуть, що кожна гривня, вкладена у ЄВРО 2012, принесе 10 гривень для міста. А ще перед Новим роком до Львова дійшли хороші новини зі столиці – у державному бюджеті наступного року уряд планує закласти кошти на будівництво стадіону у Львові. Головне, процес у Львові таки пішов.

КОМЕНТАР

Андрій Садовий, міський голова Львова

Є проста арифметика. На стадіон місто має виділити 607 млн гривень. Натомість, ми можемо отримати для підготовки до Євро-2012 набагато більше. Держава дає гроші на аеропорт, а це понад 300 мільйонів гривень. Уряд розглядає варіанти співфінансування наших затрат на реконструкцію доріг, а це близько 600 млн гривень. Ми розраховуємо також на 50 млн євро на дороги, які наша команда захистила нещодавно в Європейському Банку Реконструкції та Розвитку. Інвестори будують готелі за свої кошти. Ми не могли б претендувати на ці кошти, якби не були серед міст, що прийматимуть Євро-2012. Нам важливо, аби навколо Євро-2012 у Львові припинились спекуляції. Треба менше говорити, а більше робити.

Врізка - Львів таки дотримується графіків УЄФА
Врізка – львів’ян кличуть будувати стадіон

Немає коментарів:

Дописати коментар